Liječnik pomaže, priroda liječi

ljekovito-bilje

Za Aromaterapija Violu i gospođu Katicu Wolf saznala sam posve slučajno zahvaljujući ljubaznoj prodavačici u trgovini Aromatica, gdje sam pošla po savjet glede njege kože prirodnim proizvodima. Usput sam pitala prodavačicu može li mi preporučiti osobu koja organizira tečajeve za izradu prirodne kozmetike, s obzirom da mi je velika želja baviti se time. Ona mi je objasnila da se mnogi ljudi bave izradom prirodne kozmetike, ali mali je broj onih koji su u potpunosti educirani i u stanju kvalitetno prenijeti svoje znanje zainteresiranima.

Ali, rekla je, postoji jedna gospođa koja radi kvalitetne tečajeve. Brzo se prebacila na Google i potražila njezinu web-stranicu. Tako je, Aromaterapija Viola… i nastavila mi je ispisivati sve informacije, kontakt broj, adresu.

Zahvalila sam se i kasnije istoga dana potražila sam informacije o Violi. Razveselio me broj pozitivnih komentara njenih polaznica koje su pune zahvale i radosti hvalile gospođu Katicu. To je – odlično! Još me više oduševilo kada sam se javila gospođi Katici e-mailom kako bih dobila informacije o održavanju radionica. Bila je veoma susretljiva i otvorena u komunikaciji i to je bio dodatni plus zbog čega sam odlučila da ću barem odraditi jednu njenu radionicu. Nažalost, još uvijek nisam realizirala svoj naum, ali uskoro ću i to ostvariti. A onda ću svakako napisati jedan opširniji post o radionicama gospođe Katice i prirodnim proizvodima koje obožavam.

Njezine radionice su raznolike. Možete naučiti kako izraditi maske za lice i lanolinske kreme, dezodoranse i paste za zube, balzame, pilinge i kakao pločice, prirodne šampone i regeneratore, prirodne BB kreme te sapune. Za svakog po nešto. No, kada jednom krenete “kuhati” svoje kremice vrlo se brzo zarazite time. Ne samo da to mnoge zabavlja, nego se čovjek osjeća posebno, nekako je sretniji kada zna da je u stanju izraditi kremu bez štetnih sastojaka, koja nije testirana na životinjama, koja sadrži samo prirodne sastojke od biljaka uzgojenih u ekološkim uvijetima. Na taj način doprinosimo očuvanju vlastitog zdravlja, ali i okoliša, a na kraju krajeva povezaniji smo s prirodom koja nas okružuje.

Upravo su ljubav prema biljkama i dodir s prirodom utjecali na odluku gospođe Katice da se ozbiljnije pozabavi s ljekovitim biljkama. Tim više što je godinama radila kao medicinska sestra u ambulanti opće prakse, ginekološkoj ambulanti, pedrijatrijskoj ambulanti i EEG laboratoriju. Zahvaljujući struci stekla je potrebna znanja, a i svakodnevno susretanje s bolesnicima sigurno je utjecalo na odluku gospođe Katice da se upusti u avanturu izrade prirodnih preparata. Iako su farmaceutski proizvodi ponekad neophodni u liječenju, oni mogu izazvati i štetne posljedice. Stoga se gospođa Katica okrenula aromaterapiji uvjerena da se mnoge bolesti mogu spriječiti, a neke i izliječiti uporabom prirodnih sastojaka koje ne izazivaju nikakve nuspojave, a korisne su u suzbijanju bolesti.

Tako je nastala Aromaterapija Viola. Dobro, ne tako brzo. Bilo je potrebno proći dodatnih škola i usavršavanja da bi gospođa Katica postigla ono što ima danas. Uspješan obrt za aromaterapiju i na stotine zadovoljnih polaznika kojima dijeli i prenosi znanje koje je stekla svih ovih godina.

No, činjenica da radi ono što najviše voli zasigurno je najbolja reklama za Aromaterapiju Violu. “Stalno radim na vlastitom usavršavanju i osjećam da sam ušla u jedan novi čarobni svijet kreativnosti i neizmjernih mogućnosti, i da je upravo to ono što sam oduvijek željela raditi.“, ističe gospođa Katica na stranicama Aromaterapija Viole. Svakom pametnom dosta. Jedino ne treba gubiti vrijeme.

Ako ste se zainteresirali za izradu prirodne kozmetike i htjeli biste naučiti kako izraditi vlastitu kremu, sapun, piling, šampon ili dezodorans pozivam vas da se javite gospođi Katici. Već 07.01. započinje radionica izrade sapuna, 10.01. kreće radionica izrade balzama, kakao pločica i plinga, a 11.01. počinje radionica šampona. Više o svemu potražite na aromaterapijaviola.com. I javite nam vaše dojmove! 🙂

proptype_132_propid_157205_node_sweetvioletextract-250x250

Aromaterapija Viola

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s